Mooie muziek en mooie mensen

Music makes the world go round, stelde Menno eerder al treffend op deze site.
“Soms wou ik dat ik een paar decennia eerder geboren was, want toen werd er ontzettend vette muziek gemaakt,” hoor ik vaak zeggen en dat is natuurlijk een waarheid als een koe! Maar ook in “onze tijd” duiken er hier en daar artiesten op die met pareltjes van nummers aan komen zetten. Alt-j is zo’n groep waarop ik trots bent dat ze in onze tijd muziek maken. Vorig jaar werd hun album “An Awesome Wave” zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland uitgeroepen als beste album van het jaar. Dus je kan eigenlijk niet meer om hen heen. Afijn, tot zover mooie muziek.

Als mooie muziek ook nog gepaard gaat met mooie mensen is het dubbele pret. Voor de clip van het nummer Taro zijn shots gebruikt uit de film Powaqqatsi, waarbij mooie mensen uit niet-westerse culturen over de hele wereld in beeld komen. Waarom mooi? Niet omdat ze een zandloper-figuurtje hebben, een goede kaaklijn, of een prachtige haarcoupe. Mooi, omdat ze puur zijn. Mensen en beelden van alledag, alleen dan aan de andere kant van onze aardbol.

Waarschuwing: Bij het kijken van deze video loop je het risico dat je de dringende behoefte krijgt om je backpack in te pakken en een ticket zonder retourdatum te boeken.

Be first to comment