Eenvoudig recept voor meer geluk

Recipe book

Als kind kon ik me al verheugen op dingen die er in de grotemensenwereld niet toe leken te doen. Zo kon ik echt genieten van op het knopje te drukken voor het stoplicht of als eerste een mes door een nieuwe pot pindakaas halen. Veel mensen zeggen dat dit soort geluksmomentjes verdwijnen zodra je volwassen wordt. Mijn grote geheim is dat ik nog steeds van dit soort dingen kan genieten en dat dit soort dingen mijn dag nog specialer maken.

Ik daag iedereen die durft te zeggen dat hij of zij een saaie dag had uit ook zo’n moment te kiezen. En vooral, als er een saaie dag aan zit te komen , naar zo’n momentje toe te leven. Geluk zit hem niet in targets, deadlines, uitslapen, bier drinken of tanden poetsen. Geluk is zit hem in jouw grote geheim: het genieten van elk moment waarvan je soms denkt dat het er niet toe doet.

 

Ik hou van:

-Ruim van te voren mijn kleding klaar leggen voor vandaag;

-Mijn fiets van het slot halen;

-Een boodschappenlijstje maken en bedenken wat ik de hele week ga eten;

-Het geluid van blaadjes onder mijn schoenen;

-Een nieuwe rol beschuit openmaken;

-Van een liga de buitenkant eerst opeten en het witte in het midden voor het laatst bewaren.

 

Maak een eigen lijstje voor meer geluk:

-

-

-

Be first to comment