Genieten van geluk

Happiness

Ik zit onderuit in de treinbank, voeten tegenover me op de zitting, heb niet een topdag. De trein lijkt op ‘t station te zijn aangekomen waar ik moet overstappen. Ik sta op, maar we zijn er nog niet. Uit mijn ooghoeken zie ik een rode ballon ronddwarrelen, het is een hartje. Aan het grote hartje zit een meisje vast, vergezeld door een jongen. Het meisje heeft een schitterende lach. De jongen kijkt naar haar en ook op zijn gezicht verschijnt een prachtige lach.

De jongen bepakt met grote boodschappentassen met spullen, het meisje met een grote backpack op haar rug. Ik stel me voor dat hij haar net van het vliegtuig heeft opgehaald. De jongen pakt de neus van het meisje af, zoals moeders bij hun kleuters doen en geeft haar een kus. De liefde straalt van het stelletje af. Samen lopen ze het perron op. Hij steekt haar sigaretje aan en samen roken ze het hem op. Ik kijk en geniet. Ik betrap mezelf er op dat mijn mondhoeken omhoog zijn gekropen en ook op mijn gezicht een lach is verschenen. Weliswaar niet zo’n schitterende als die van de jongen en het meisje, maar wel een brede glimlach. Ik kijk naast mij en zie mijn buurman met de zelfde glimlach als die van mij naar het stelletje kijken. De liefde en het geluk van de twee zijn aanstekelijk.

Vandaag zal nog steeds niet in mijn top 10 komen, maar die twee verliefde, mooie mensen hebben hem wel een mooi kleurtje gegeven. Ik wens het iedereen toe dat als je zelf even niet een topdag hebt, je om je heen kan kijken en kan genieten van het geluk van anderen, zoals ik vandaag van dat van dit stelletje. Heb je wel een heerlijke dag, laat het dan zien, straal, en steek de mensen om je heen aan met jouw geluk.

Aangekomen in Zwolle twijfel ik kort, maar draai me toch nog even om. “Mag ik jullie iet zeggen?” Vier vragende ogen kijken me aan. “Jullie zijn een heel leuk stelletje, echt leuk om te zien.” Na een enthousiast “Aah, dankjewel!” en een prachtige lach van beiden, zet ik mijn reis voort naar huis.

Be first to comment