Think, but don’t think too much

think

BrightenUp Tip #5 & #6

Think, but don’t think too much

Denk over dingen na, maar ook niet teveel. Soms is het fijn om wat dingen in je hoofd op een rijtje te zetten en ze eventueel op te schrijven. Ook kan het zorgen voor duidelijkheid in het leven, bijvoorbeeld bij het maken van belangrijke keuzes.

Te is bijna nooit goed, behalve bij tevreden dan (en tequila..). Denken kan goed zijn om dingen op een rijtje te krijgen, maar teveel denken kan leiden tot ongerustheid, piekeren en ervoor zorgen dat je problemen groter maakt dan dat ze eigenlijk zijn, wat dus ook weer niet te bedoeling is.

Zelf ben ik iemand die naar mijn mening vrij veel denkt. Mijn vrienden kunnen dit denk ik ook wel beamen. ;) Soms is dit heel prettig, maar vaak ook niet. Zo kun je er behoorlijk gestresst en moe van worden.

Door bijvoorbeeld te gaan sporten of een andere activiteit te doen waar je je goed bij voelt, kun je ervoor zorgen dat je ‘je hoofd leeg kunt maken’ en even lekker nergens over hoeft na te denken. Ook al ben je dan bijvoorbeeld sportief bezig, dan kan dit toch erg ontspannend zijn!

 

Be first to comment