Tips voor in de sportschool

in shape

Heel cliché heb ik mij samen met 372.000 andere mensen op 2 januari ingeschreven bij de sportschool. Soms moet je gewoon even een nieuwe sportieve start maken en heb je daar een nieuw jaar als zetje bij nodig. Voor mij was het vooral de aantrekkelijke actie die me over de streep trok. De eerste drie maanden gratis sporten, een gratis zweetbandje EN als klap op de nog afgebrande vuurpijl van het oude jaar, een bidon met allerlei inspirerende teksten zoals ‘Fit’, ‘Shape’ en mijn favoriet: ‘No more excuses’.

Na het inschrijfwerk op die beruchte 2 januari voelde ik me alleen al een herboren mens bij de gedachte dat bij het googlen van mijn naam nu ook ‘Fit For Free’  in beeld kwam. Of zoals ik me in mijn (betere) fantasie voorstel; ‘Annemiek laat sportschool zien hoe het moet’.
Laat ik even kort stil staan bij het woord ‘sportschool’. Het begrip geeft je namelijk de indruk dat je er heen gaat om het een en ander te leren. Een school voor sport. Een plek waar je komt om actieve en sportieve activiteiten uit te voeren.
Het woordenboek vertelt het volgende over een sportschool ‘een instelling waar men tegen betaling uiteenlopende binnensporten, vooral gevechtsporten kan beoefenen en waar men aan zijn lichaam kan werken door ritmische beweging of fitnesstraining en krachttraining met behulp van daartoe voorziene apparatuur.’

Even het lijstje afwerken;
Betaling? Check.
Aan lichaam werken? Check.
Ritmische beweging? Ehm … ooit iemand ritmisch zien fitnissen? Geen check voor mij.
Fitnesstraining? Check.
Krachttraining? Check.

Goed. Dit klinkt allemaal nog niet zo moeilijk. Het is dus ook niet zo gek dat er heel veel mensen   rondlopen die al weten hoe het moet. Die er niet alleen sportief uit zien, maar dat ook écht zijn. Ik ben daar niet een van.
Waar ik er wel een van ben is dat ik door eigen ervaringen een heel aantal handige tips voor jullie heb verzameld waardoor jullie leven er in de sportschool super bright uit gaat zien.

Tip 1: Kijk niet achterom als je op een loopband staat. Dit voorkomt ongelukken.

Tip 2: Probeer geen zwoele blikken naar mooie mannen/vrouwen te werpen. De enige reden waarom je heet bent is om je vuur HETE hoofd.

Tip 3: Begin nooit aan een toestel waar je geen uitleg over hebt gekregen. Dit voorkomt blessures en onnodige schaamtegevoelens waardoor je, je wellicht een paar weken niet durft laten zien in de school de la sport. Dit zou jammer zijn want dan kom je natuurlijk nooit in shape!

Tip 4: Doe het lekker rustig aan. Op een school mag je leren en daarom hoef je er na vier weken niet al uit te zien als een bodybuilder ( ik raad het sowieso af om er uit te gaan (willen) zien als een bodybuilder, aangezien de enige builder die het gemaakt is Bob heet).
Tip 5: Kijk altijd even welke kleedkamer voor de mannen en welke voor de vrouwen bedoelt is voor je naar binnen loopt.
Deze tip lijkt voor zich te spreken maar toch zijn er meerdere mensen die hiermee in verwarring komen. Oke, misschien niet meerdere mensen, maar toch. Een gewaarschuwd man/vrouw telt voor twee.

Na deze tips kan het echt niet meer misgaan en loop jij er binnen no time brighter en meer in shape bij dan wie dan ook. No more excuses. Veel sportplezier de rest van dit jaar!

Annemiek

Be first to comment