Onverwachte Ontmoetingen

 

2014-07-12 13.46.06

Peter vertrekt weer met zijn ZEC

Afgelopen zaterdag (12 juli 2014) reed ik in mijn auto naar huis na een kort bezoekje aan de supermarkt. Opeens zag ik zo’n 2 km voor mijn eindbestemming een man lopen met een soort van aanhangwagentje wat achter zijn rug hing. In een ogenblik denk ik, ‘hé! Die man ken ik..’. Enkele dagen daarvoor was deze man toevallig ook op mijn werk (ongeveer 80 km verderop), waar wij hem een hotelkamer hadden aangeboden. Deze man is namelijk Peter De Vriese, een man uit Gent die op het moment een wandeltocht maakt vanuit Gibraltar in Spanje naar de Noordkaap in Noorwegen. Dit alles voor een goed doel wat hij heeft opgezet ‘Run for the Climate’. De naam says it all zou ik zeggen. ;) Ik had een vermoeden dat hij langs mijn huis zou lopen, aangezien dit dat een doorgaande weg is richting Nijmegen (= het noorden) en nam me voor hem even te begroeten wanneer dit zo zou zijn.

Met een flesje drinken en een perzik in de aanslag, keek ik regelmatig door het raam of hij al in de buurt was en na zo’n 20 minuten had ik niet het idee dat ie nog langs zou komen, totdat ik ‘m opeens een stukje verder in de straat zag lopen. Ik dus snel met m’n slippertjes rennend over het fietspad (niet echt aan te raden trouwens.. :P) totdat ik in de buurt was. Peter was uiterst verrast en vond het heel tof dat ik hem herkend had. Natuurlijk wilde hij ook mijn verhaal weten, aangezien ik een aardig eindje van mijn werk af woon. Hij vertelde dat hij tijdens zijn wandeltocht al veel enthousiaste mensen tegen was gekomen en deze ontmoeting ook weer uiterst toevallig was. Het geeft hem motivatie om tijdens moeilijke momenten wat extra kracht te vinden en door te gaan met waar hij mij bezig is. Peter loopt elke dag met een Zero Emission Car (ZEC, een wagentje wat geen schadelijke uitstoot genereert dus) om zijn rug, waarin hij zijn benodigde spullen (eten, drinken, tent, kleding etc.) in vervoerd. Ik heb deze ook even vast mogen houden en dit is best een gewicht!  Elke dag loopt hij met deze wagen zo’n 40 kilometer naar zijn volgende bestemming. De planning is om in september de Noordkaap te bereiken.

Vrijwel elke dag post hij op Facebook wat hij die dag meegemaakt heeft, welke opmerkelijke verhalen hij tegenkomt en welke route hij die dag gelopen heeft.

Wil je meer weten en hem volgen op zijn reis naar de Noordkaap?

Je kunt hem vinden op zijn website en op Facebook
Website: http://runfortheclimate.123website.be/
Facebook: https://www.facebook.com/runfortheclimate.peter

Be first to comment